ABD'li şirketlerin yöneticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği, AmCham işbirliği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonu ile 19 Eylül 2018 tarihinde Külliye’de bir toplantı düzenledi. YASED ve AmCham Yönetim Kurullarında yer alan ABD’li şirketlerin katıldığı toplantıda Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler ve son ekonomik gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşme sonrasında YASED Başkanı Ahmet Erdem, Cumhurbaşkanımız ile mevcut ekonomik ve politik gündemin yanı sıra Türkiye-ABD ilişkilerinde son dönemde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiğini iletti. Bu gelişmelerin ticaret ve yatırım ortamını olumsuz olarak etkilememesi için hükümetimizle birlikte alınabilecek aksiyonların istişare edildiğini belirtti. Ahmet Erdem, Cumhurbaşkanımızın her zaman ülkemize yatırım yapan uluslararası şirketleri, yaptıkları üretim, ihracat ve istihdam ile birer Türk şirketi olarak gördüğünü vurgulamasının yatırımcılara büyük güven verdiğini ifade etti.

Erdem, açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

Uluslararası doğrudan yatırımcı şirketler ülkemiz ekonomisine üreterek, istihdam yaratarak, ihracat ve teknoloji transferi yaparak çok büyük değer katmaktadır. 5 kıta ve 25 ülkeden yatırımcıları temsil eden YASED olarak Türkiye’nin potansiyeline ve gücüne güvenimiz tam, bakış açımız uzun vadelidir. Ülkemize olan inancımız doğrultusunda bu zorlu dönemde de elbirliğiyle ekonomimize katkımızı her geçen gün artırmaya devam edeceğiz.

Bunun yanında diğer bir önemli hedefimiz Türkiye’nin uluslararası yatırımlar için bir cazibe merkezi olarak algısının yükseltilmesi yönünde çalışmaktır.

Ülkemizin yatırım çekme potansiyelini gerçeğe dönüştürebilmek için yatırım ortamının sürekli iyileştirilmesi önem taşımaktadır. Serbest piyasa kuralları çerçevesinde, hukukun üstünlüğü ve öngörülebilirlik kapsamında atılan adımlar ve ülkemizin bölgesel bir merkez olarak konumlandırılması uluslararası rekabette bizi bir adım öne geçirecektir.”